Horváth Ildikó lehet Nagy Anikó utóda

Medical Online - 2018. október 9.

Az egészségügyért felelős vezető két munkatársát is felfüggesztették, és megtalálták az utódját is, írja a Népszava. és a Magyar Idők.

FolytatódikNagy Anikó máig hivatalban lévő egészségügyért felelős államtitkár elszigetelése a tárcánál. Miután nyolc nappal ezelőtt az egészségügy vezetőjét minősítették nem kívánatos személynek, és fel is mentette őt a humánminiszter a munkavégzés alól a tárcánál, most újabb két munkatársát függesztették fel. Ők arról kaptak papírt, hogy a hó végéig felmentik őket a munka alól és erre az időre bért sem kapnak. Tették ezt egy olyan paragrafusra hivatkozva, amely az ilyen „fizetés nélküli szabadságot” csak a munkavállaló kérésére illetve egyetértésével teszi lehetővé. Nagy Anikó kabinetje ezzel gyakorlatilag már nem is létezik. A kabinetfőnök kinevezését még a múlt hétvégén visszavonták, a politikai főtanácsadók megbízása automatikusan szűnik meg az államtitkár munkaviszonyával. A titkárnők pedig valamennyien felmondtak.

A lap információi szerint Kásler Miklós már meg is találta Nagy Anikó helyére azt az embert, akivel együtt szeretne dolgozni, úgy tudják :Horváth Ildikó, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke vállalta a posztot, miután több szakember is nemet mondott a felkérésre. Kásler Miklós jelöltjére Orbán Viktor miniszterelnöknek is rá kell bólintania, miután felmentette Nagy Anikót, ez viszont még nem történt meg,jelzi a lap.

Magyar Idők  szintén úgy tudja, hogy az egészségügyi államtitkárság kabinetjének két tagját elbocsátották tegnap. A múlt héten felmondott államtitkár utódjáról a napokban dönthetnek. Ők is úgy tudják, hogy a jelöltek közt felmerült Horváth Ildikó neve is, aki azonban ezt nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta.

Hozzászólások: