Az Orvostechnikai Szövetség közleménye

MTI - 20178 április 18.

Az Orvostechnikai Eszközök Gyártóinak és Forgalmazóinak Szövetsége április 18-án tisztújító közgyűlést tartott. A hazai orvostechnikai, egészségügyi infokommunikációs és képalkotó diagnosztikai ipar vezető érdekképviseletének tagjai értékelték a Szövetség által a 2017. évben végzett érdekképviseleti munkát, és meghatározták az idei év feladatait.

A tagvállalatok képviselői megvitatták azokat a problémákat, amelyek befolyásolják tevékenységüket, gazdálkodásukat. Ezek közül legfontosabbak: az egészségügyi közbeszerzések anomáliái, a hazai egészségügyi ellátórendszer nem megfelelő finanszírozása, az innovatív termékek befogadásának hiánya és a büntetésvégrehajtási intézetek részvétele az egészségügyi intézmények ellátásában.

A Közgyűlés elfogadta a Szövetség új Etikai Kódexét, amely az európai orvostechnikai szövetség, a MedTech Europe új, szigorú etikai elveinek átvételét tartalmazza.

A tagok reményüket fejezték ki, hogy az erős felhatalmazással rendelkező új Kormány kiemelt feladatának fogja tekinteni az egészségügyi ellátórendszer további fejlesztését, valamint hogy – az egészségirányítással meglévő korábbi jó munkakapcsolata révén – a Szövetség a jövőben is aktívan részt vehet a döntés-előkészítési folyamatokban.

A Közgyűlés a következő két évre a Szövetség elnökévé Králik Györgyöt, társelnökévé Hodossy Lajost és Hornyák Lászlót, alelnökévé pedig Barcsay Andrást, Jakus Lászlót, Jóbai Zsoltot és Szokodi Csabát választotta.

Hozzászólások: